fredag 13 december 2013

Sankta Lucia

Idag har vi firat Lucia. Först var det Olivias tur, med Lucia morgon på avdelningen Pjodden, med allsång och pepparkakor kl 7.
Klockan 16 var det dags för Fladdermöss barnens lucia uppvisning.
Vissa vitklädda lucier tycker det är väldigt lämpligt att åka en lerig rutschkana. Och slabba med glögg. Det lucia linnet blev ett engångs lucialinne. 
Sen finns det så klart vissa ljushuvuden till föräldrar som borde få huvudena rejält omskakade så att hjärncellerna hamnar rätt....
Innan barnen började sjunga bad fröknarna oss föräldrar att INTE fotografera eller filma barnen efter alla skriverier i tidningen om att folks barn hamnar på internet utan att föräldrarna vill det. Men så klart drog 50% av föräldrarna upp ipads, mobiler och kamerer och fotade och filmade ändå. Sen var där en härlig pappa som tyckte det var en väldigt bra ide att leka med den lilla läger elden som brann där, så då blev ju flera barn väldigt intresserade och modiga och ville också testa. Försökte hålla händerna nära flammorna, peta i elden med pinnar och slänga stenar, pinnar och löv i elden.
Hur tänker folk? Jag blir så arg när jag ser sånt.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar